Podijeli sa svojim prijateljima!

Vrijeme je da Sretna Patka proanalizira jedan duhovni segment života, a to je energija namjere. Ta energija u nama prolazi kroz sve slojeve osobnosti kao i one slike o sebi koju prezentiramo na van. Zašto nam energija namjere može biti najveći suradnik životu? A što se događa onima koji maskiraju svoju namjeru- pročitajte u nastavku teksta!

Energija namjere 101

Već mi se par mjeseci čini da trebam napisati tekst na ovu temu. Energija namjere je bitan segment života i zaslužuje našu punu pozornost. Energija namjere je upravo ono što nas izdvaja od većine i ono što svemir podupire. Toliko smo se puta i sami osvjedočili da kada su nečije namjere loše i prikriveneto  kad tad ugleda “svjetlo dana”. Razmišljanje o ovoj temi te pronalaženje sebe u ovoj priči zahtjeva veliku dozu iskrenosti prema sebi. Imajte to na umu čitajući ovaj tekst…

Kao i u većini tekstova, polazim od sebe…

Naša namjera i energija koju ulažemo u ostvarivanje iste je značajna, no nije konstantna. Ovisi o tome koliko nam je nešto bitno i postoje li podržavajući faktori u okolini. Svaki put kada bih nešto započeo vrlo brzo bih dobio povratne informacije iz okoline jesam li zaista na “dobrom putu” ili ne. Najčešće se radi o toliko suptilnim informacijama da je teško protumačiti o čemu se radi. Ukoliko bih podijelio svoje spoznaje s nekim, ne bih uvijek naišao na odobravanje. No ovo je pitanje osobnog rasta i razvoja, tako da se sve svodi na moju interpretaciju onoga što me okružuje.

Svemir apsolutno nije briga kako nešto prezentiram, sve informacije dobije iz suptilne energije mojih namjera.

 

Energija namjere je uistinu jaka…

Je li naša namjera iskrena i temelji li se na dobrim željama? Je li ona dobra za mene i za ljude oko mene? Postoje li u meni skriveni motivi za moje djelovanje? Ovo su sve pitanja na koja sam sebi volim odgovoriti kada nešto planiram. Ponekad mi je teško odgovoriti na sva ta pitanja jer nemam sve odgovore, ali me to ne sprječava da si barem neke od tih parametara posložim. Iako mi je namjera ispravna, svjestan sam da neće sve ići glatko. Ne samo da neće ići glatko nego ponekad imam dojam da uopće ne ide u nekom željenom pravcu. Tada pronalazim motiv za dalje upravo u odgovorima na ona pitanja na početku ovog odlomka.

I kad je energija namjere pred Svemirom čista – cijeloj priči nije kraj.

Postoji toliko faktora koji mogu promijeniti naša duboka uvjerenja. Svaka trauma, osjećaj nesigurnosti, utjecajna osoba iz okoline koja nam “napuni glavu” sa sranjima… U trenu se sve preokrene. Tu energiju i percepciju znakova koje dobivamo treba održavati. Kako? S malo preispitivanja i malo kontrole ega (nikako ne potiskivanje ega). Tada se kalibriramo za te suptilne znakove potpore ili upozorenja svemira.

Energija namjere i karma

Uh, e to je ono što boli. Mislim da je definitivno najlakši način da si “navučemo” fuj fuj karmu  pomoću naših loših namjera. Naravno, budući da vjerujem da smo svi u korijenu dobri – kazna za loše namjere mora nužno biti veća. I mi sami znamo da smo u korijenu naše osobnosti dobri i želimo biti dobri, pa kada naše namjere nisu čiste i dobronamjerne – pribjegavamo opravdavanju i stvaranju lažne slike o sebi. U konačnici se i sam uhvatim da je ono što govorim i radim  u POTPUNOJ SUPROTNOSTI od onog što osjećam. Zašto je to tako? -Opet, duboka uvjerenja, traume, osjećaj nesigurnosti i osobe koje ti napune glavu sa sranjima (oprostite na izrazu, nemam bolji termin za to). Iskreno, isplati se uložiti malo energije u preispitivanje pa izbjeći nepotrebna životna učenja.

Sve ljude možeš varati neko vrijeme, neke ljude možeš varati cijelo vrijeme, ali ne možeš sve ljude varati cijelo vrijeme!

-Abraham Lincoln

Greške su moguće i očekivane

Teško je uopće pomisliti da po pitanju svega možemo odmah imati jasne namjere. Ponekad život kroz neočekivane okolnosti mijenja prioritete. Tako da ponekad moramo tako brzo reagirati da ne stignemo ni promisliti o svim posljedicama. Velika je razlika napraviti grešku iz neznanja ili napraviti grešku jer se vodimo za površnim principima/trendovima. Naravno, ako pitate osobu koja ima problem s ovim drugim, prezentirat će vam to na žilorezan način (tužna priča, “zar ja nisam zaslužio..” i slično).

Nije pravilo no usudit ću se ipak nešto natipkati…

Opet nije pravilo i ne bi htio da se netko prepozna u ovome tko nema veze s tim. Obrazac koji sam primijetio kod osoba koje nemaju jasne i čiste namjere je da su jako okrenuti prema duhovnosti. Vjeruje li netko u Boga ili u Svemir (ili vjeruje da su Bog i Svemir isto – svejedno je). Takve sam osobe često vidio u prvim redovima crkve, kao da praktički od vjere rade nekakvu utrku. Ili im se svaka druga rečenica odnosi na karmu. Radi se o prezentiranju slike o sebi koja može nastati tek kada osoba podsvjesno zna da je to što radi krivo.

Svemir zna sve što je duboko u nama…

Svemir očitava naše namjere tako dobro da je svaka lažna namjera obično laganje samoga sebe. Tko će platiti taj račun? -Dostava računa je na kućnu adresu, s imenom i prezimenom. U cijelom tom procesu laganja samoga sebe je samo pitanje koliko će netko oštetiti druge oko sebe. Tako je malo potrebno da se pokrenemo u pravcu koji je dobar za nas i druge oko nas, stoga nemojte dozvoliti sebi da vam netko iz okoline “stavi povez na oči”.

Energija namjere uz iskrenost su najveći saveznici…

Preispitajte sebe i preispitajte namjere drugih. Nemojte olako shvatiti onu staru: “Svaka medalja ima dvije strane.”. Pogledajte obje strane medalje i donesite svoj sud. Vjerujte si tada ali ne bezuvjetno. Sto puta sam bio apsolutno uvjeren u nešto, da bih na kraju zaključio da je moje mišljenje temeljeno samo na jednoj strani medalje. Moja je osobna odgovornost što sam si dozvolio da vidim samo ono što sam htio vidjeti.

Život može biti lijep!

Ništa ne mijenja činjenicu da imamo otežavajućih faktora u život, no glava nam je i dalje na ramenima. Možda moja namjera da vozim Audija nije najbolja za mene, pa se neće ostvariti. Umanjuje li to činjenicu da sam sretan? -Nikako. Ako išta iz ovog svega želim istaknuti, onda su to skriveni motivi. Oni su tako dobro skriveni da ih čak sakrijemo sami pred sobom. Ali taj motiv i dalje ostaje motiv pa nastavljamo djelovati sve dok nas karma ne opali tamo gdje nas najviše boli!

Osoba koja ima skrivene motive često i sama potisne činjenicu da oni postoje. Zbog toga prezentiranje namjera najčešće bude vješto zamaskirano!

Podijeli sa svojim prijateljima!

Trener All Level Healing tehnike, bivši reprezentativac Hrvatske u streljaštvu, trener streljaštva. Fokus mojeg rada je analiza neverbalne komunikacije, mentalne tehnike te međuljudski odnosi u grupama.