podignuta-gredica

Podignuta gredica: kako napraviti mali vrt za uzgoj hrane kakvu vaše tijelo zaslužuje

Podijeli sa svojim prijateljima!

Dobrodošli na prvi post na novopečenom dijelu našeg bloga posvećenom ekološkom uzgoju hrane. Budući da je ovaj blog o osobnom rastu i razvoju, iz vlastitog iskustva tvrdimo da, sve počinje s pravilnom prehranom. Briga o tijelu je jednako važan segment naših života kao i briga o mentalnom i duhovnom zdravlju. Iz tog razloga pokrećemo ovaj dio bloga s ciljem da potaknemo ljude na uzgoj vlastite hrane i put prema većoj kvaliteti života.

Podignuta gredica kao moguće rješenje kada nemate obradive površine za vrt

Možda imate kuću, ali pored kuće nemate kvalitetnu zemlju za posaditi vaš budući vrt. Možda imate kvalitetnu zemlju, ali vam se klasični vrt vizualno ne uklapa pored vaše kuće. Visoka gredica bi mogla biti rješenje baš za vas. Visoku gradicu možete estetski napraviti kako god vam se sviđa. Radili ju od paleta ili od običnih daski koje zidari koriste za betoniranje (kao što sam ih ja koristio). Vidjet ćete na slikama niže. Uglavnom, s podignutim gredicama, možete si dati mašti na volju.

Evo par slika kako je to sve izgledalo 🙂

Za početak sam postavio ukrasne letvice na jednu drvenu ploču za betoniranje. Samo da bih vidio  kako će to otprilike estetski izgledati.

 

Poslije toga sam bušio rupe kroz koje sam fiksirao ukrasne letvice.

Poslije toga, logično, šarafi 😀

Nakon što je prednja strana bila gotova, pričvrstio sam bočne stranice. Zbog terena gdje je ova gredica monitrana, zadnju stranicu uopće nije trebalo napraviti. Nakon što se odredio točni položaj gredice, namontirane su i bočne ukrasne letvice.

Na dno visoke gredice, po savjetima s interneta, stavio sam ovčju vunu i na nju grane od smreke.

I eto na kraju, ovo je finalni izgled gredice! 🙂

 

Ukratko, ovako je ispala visoka gredica. Osobno mi se zaista sviđa, a najviše mi se sviđa što uopće ne moraš bit neki veliki majstor da ju napraviš. Eto jedne jednostavne ideje kako uzgajati vlastitu hranu pomoću vaše podignute gredice. Sviđa vam se? 🙂

 

 

Podijeli sa svojim prijateljima!

Trener i instruktor All Level Healing™ tehnike osobnog rasta i razvoja, bivši reprezentativac Hrvatske u streljaštvu, fizioterapeut, entuzijast za osobni rast i razvoj; karmu i patke, poduzetnik, bloger...

Previous

Zašto karma ipak nije k…?

Next

Što je nametnuti osjećaj krivnje: je li problem u nama ili smo žrtve manipulacije?

4 Comments

 1. Ruža

  Naravno da mi se sviđa :-))….još samo natkrili sa PVC folijom sa UV zaštitom i sijanje moža početi (napraviti tunel pomoću vrbinih ili ljeskovih grana koje se savinu u luk).Mrkva,luk, grašak… – već mogu u zemlju .. :))

 2. ivan

  Ružo, puno hvala za savjete 🙂

 3. Ruža

  Nema problema :)))….emmm sam ja stari eko- vrtlar (doduše na oko 200 m 2 i još mi ponekad zmanjka prostora) ….Želim vam puno zdravog povrća i puno uživanja u vrtlarenju!!! Lp

 4. ivan

  Wow, nisam znao da smo vrtlarski kolege 🙂 Svaka čast Ružo, lijep pozdrav! 🙂

Odgovori

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén